Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen | Standaard verzending €5,00

Hoe maak ik mijn sneakers schoon?

Jij was voorheen super blij met je nieuwe sneakers, maar je enthousiasme heeft je vieze sneakers opgeleverd. Die avond of wandeling heeft haar sporen achtergelaten op jouw ooit zo mooie sneakers.

Je zit nu met een dilemma van ‘hoe maak ik mijn sneakers schoon’. Vrees niet, sneakers schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Zeker als je ons stappenplan volgt om die parels weer te laten shinen als vanouds.

Sneakers schoonmaken – Stappenplan

  1. Haal de veters uit je sneakers en probeer het vuil eraf te halen. Deze kan je vervolgens gewoon in een waszakje doen en in de wasmachine stoppen.
  2. Vul je vuile sneakers met kranten. Pas op! Heb je witte, of lichtgekleurde sneakers? Gebruik gewoon oud papier in plaats van krantenpapier! Hiermee voorkom je dat de inkt van de krant gaat afgeven op je sneakers. Tip: WC-papier is ook een goede!
  3. Maak een sopje met lauw water en een mild schoonmaakmiddel zoals afwasmiddel of groene zeep.
  4. Drenk je sneakers in het sopje en gebruik een doek om zo veel mogelijk vuil te verwijderen. Gebruik voor de lastige plekken een tandenborstel. Wil het absoluut niet lukken? Laat je sneakers een uurtje. Hiervoor moet wel het vuil eraf zijn gehaald wat onder je zool zit. 
    Tip: Gebruik een wattenstaafje om in de groeven te poetsen!
  5. De zichtbare rand van je schoenen zijn makkelijk schoon te maken met een middel als CIF in combinatie met een tandenborstel. Pas op! Doe dit alleen voor de zolen en de zijkant van de zolen, want de stof op je sneakers is hier niet sterk genoeg voor!
  6. Droog je sneakers. Bij voorkeur niet in de volle zon! Als je ze goed wil laten drogen kan het een paar dagen duren. Geduld is een schone zaak!

Niet gelukt? Plan B..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close