Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen | Standaard verzending €5,00

Hoe zorg je dat kleren langer meegaan?

We laten je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je kleren langer meegaan en er telkens weer als nieuw uitzien wanneer je ze draagt. Goed voor je kleren zorgen wil zeggen dat je geld bespaart, omdat je minder vaak nieuwe hoeft te kopen. Geen goed nieuws voor shopaholics! Maar het is de moeite waard ervoor te zorgen dat je favoriete skinny jeans langer meegaan.


  • DRAGEN

Wissel kleren af, zodat je niet altijd hetzelfde draagt. Op die manier gaan ze langer mee. Je mag dan misschien niets liever dragen dan dat lekkere sweatshirt of dat vest, maar waarom zou je niet eens wat anders aantrekken? Zorg voor een rotatiesysteem in je kleerkast. Leg de kleren die je pas gedragen hebt aan de ene kant, zodat degene die al een tijdje niet voor de dag zijn gehaald aan de andere kant liggen. Je vindt zo beslist dingen waarvan je niet meer wist dat je die had!

  • OPBERGEN

Na een vermoeiende dag is het verleidelijk kleren in een hoop op de vloer te gooien of over een stoel te hangen voordat je in bed kruipt. Een paar minuten de tijd nemen om je kleren in de wasmand te doen of op te bergen in de kleerkast of in laden zorgt ervoor dat ze langer meegaan. Als je er de ruimte voor hebt, berg winter-/zomerkleren dan op in dozen of in een andere kleerkast. Op die manier krijgen de kleren die je op dat moment gebruikt de ruimte en blijven degene die je niet draagt in perfecte staat.

  • REINIGEN

Opvolgen van de wasvoorschriften houdt je kleren langere tijd als nieuw. De meesten van ons scheiden wasgoed op kleur en wit, maar hier zijn nog een paar andere tips voor het wassen van je kleren.

  • Sluit ritsen, zodat die niet in je kleren blijven hangen.
  • Was donkere kleren binnenstebuiten, om te voorkomen dat het weefsel door wrijven verbleekt.
  • Was tere weefsels met de hand of gebruik een waszak in de wasmachine.
  • Zorg ervoor dat je weet wat de verschillende wascyclussen van je wasmachine inhouden. De cyclussen voor tere weefsels hebben een lager toerental om het textiel te beschermen.
  • Was je kleren niet te vaak. Is het echt nodig die rok of top voor je werk na elke keer dragen te wassen? Minder wassen zorgt ervoor dat ze langer meegaan. Je bespaart zo bovendien op je elektriciteits- en waterrekening.

En ten slotte, droog je kleren wanneer dat kan altijd in de buitenlucht. Een droger mag dan goed van pas komen op regenachtige dagen, constant gebruik beschadigt in een mum van tijd het weefsel van je kleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close