Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen | Standaard verzending €5,00

Let op: veel fashion producten komen uit China

Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar mede door de komst van dropshipping voel ik wel de verantwoordelijkheid om dit te delen. Je kent ze wel de snelle video’s op platformen als Instagram en Facebook. Meestal zijn het de volgende branches: beauty, fitness en damesmode. Laten we even voorop stellen, het is niet erg.

Maar wees verstandig!

Inmiddels zijn er het afgelopen jaar volgens KVK er zo’n 13.000 jongeren ingeschreven met een e-commerce bedrijf. Natuurlijk niet iedereen binnen deze groep is dropshipper, er zitten super leuke, succesvolle en waardevolle bedrijven bij. Echter, er is een grote maar binnen deze groep: dropshippers. Bedrijven die producten van Aliexpress verkopen via hun eigen platform. Je kunt deze producten dus gewoon kopen via de webshop van Aliexpress. De verdienste van deze dropshippers is dus een product wat elders goedkoper wordt aangeboden (lees: Aliexpress) voor meerprijs verkopen. Met andere woorden ze kopen het in voor bijvoorbeeld € 7,99 in via Aliexpress en verkopen het via een Nederlandse webshop voor € 69,95.

Nu denk je vast en zeker; dat doen jullie toch ook? Dat klopt niet want onze producten komen van leveranciers ofwel merken. Deze hebben een productie- en designteam. De producten worden niet goedkoper aangeboden via andere wegen en we voeren dus allemaal dezelfde verkoopprijs. Al hebben we natuurlijk de vrijheid om producten in de aanbieding te doen, maar een winstmarge van 650%… Nee.

650% winstmarge

Wat de Ali-dropshippers daarnaast vaak doen, is dat ze de prijzen aanpassen aan de Nederlandse markt. Zo is een product dat op AliExpress voor €10 verkocht wordt, in de Nederlandse dropship webwinkel ineens voor €75 geprijsd. Een winstmarge waar menig winkelier jaloers op is. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat dit fenomeen zo in opkomst is. Mensen denken snel rijk te worden door op deze manier te werken. Het is slim oké, maar niet eerlijk voor de uiteindelijke koper. Je kunt tenslotte je producten via Aliepress makkelijk kopen.

Omdat zij direct vanuit de leverancier versturen hoeft de consument geen verzendkosten te betalen. Tja.. producten via AliExpress worden vaak al gratis naar Nederland verzonden, dus dit is niet echt een eerlijk argument. En dat je door deze constructie de goedkoopste prijzen betaalt is natuurlijk helemaal onzin. Dat gaat alleen op als je rechtsreeks bij Ali bestelt.

Opgelicht

De lange levertijd plus de enorme winstmarge op de producten geeft consumenten natuurlijk al snel het gevoel dat ze opgelicht zijn. Want waarom zou een consument bij die Nederlandse webwinkel 10 keer zoveel betalen als bij AliExpress, terwijl het om exact hetzelfde product met exact dezelfde levertijd gaat? Dan kan zo’n consument toch veel beter rechtstreeks in China bestellen? Helaas zijn er heel veel consumenten die totaal niet in de gaten hebben dat het zo werkt.

Je hebt de vrijheid, maar ben bewust

Dat is alles wat ik je wil meegeven. Ik vind gewoon dat jij beter verdiend. Dus ik probeer je bewust te maken van deze beweging, zodat jij niet teleurgesteld wordt, maar vooral blij wordt!

Maandag
9:00 am – 5:00 pm
Dinsdag
9:00 am – 5:00 pm
Woensdag
9:00 am – 5:00 pm
Donderdag
9:00 am – 5:00 pm
Vrijdag
9:00 am – 5:00 pm
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close