Wat is mohair?

De winter is het seizoen waarin we de warme truien, vesten en sjaals uit de garderobe halen. Volgens Dressup-Instyle is het misschien nog wel warmer (lees: knusser) dan de zomer. Wij houden van materialen en het verhaal. Daarom kijken we vandaag naar mohair. Een materiaal dat in veel van de mooie items in onze collectie zit.

Wat is Mohair?

Laten we eens een compliment geven over de naam. Je spreekt het uit als mo·hair en en is een leenwoord uit het Engels. Het betekent ‘weefsel van angorawol’ en werd voor het eerst aangetroffen in het jaar 1881. Lang geleden he!

Waar komt Mohair het vandaan?

Mohair is het haar van de angorageit. Deze geit is afkomstige uit de omgeving van Ankara, Turkije. Vroeger heette de Turkse hoofdstad Angora. Interessant! De angorageit wordt in de lente en in de herfst geschoren en lijden niet. Het haar wordt verwerkt in truien, vesten en sjaals.


Mohair is een prachtig materiaal. Het glanst een beetje en heeft mooie lange vezels.”
~ Annemie


Wat is de samenstelling van Mohair?

Het weefsel lijkt erg op wol, maar heeft een gladder oppervlak waardoor het minder snel vervilt. Het haar van de jonge anogrageit heeft de fijnste vezels en met name het haar van de lente heeft de beste kwaliteit. Het grootste voordeel is dat mohair kreukvrij is en blijft. Mooi meegenomen!

Is mohair iets voor mij?

Mohair is populair, want het past in de trend van natuurlijke producten: duurzaamheid en kwaliteit voor een redelijke prijs. Bekijk onze items met mohair.

Tip: Truien van Mohair kunnen verharen. Door de trui een beetje vochtig te maken en 24 uur in de vriezer te leggen, wordt dat al veel minder! Even laten ontdooien en je kan de trui gewoon weer aan.