Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen | Standaard verzending €5,00

Zo strijk je zonder kreukels

We delen onze geheimen over hoe je bij het strijken van je kleding het perfecte resultaat kunt bereiken zonder kreukels. Het draait allemaal om de juiste techniek en hulpmiddelen.

Locatie – strijk altijd in een goed verlichte ruimte. Zo kun je de kreukels die gestreken moeten worden goed zien.

Schud en strijk glad – schud je kleding goed uit zodra je ze van de lijn of uit de droger haalt. Vouw ze dan op en strijk ze glad. Dit helpt om kreukels tegen te gaan. Je kunt het beste zo snel mogelijk je kleding strijken. Hoe langer je ze laat liggen, hoe meer kreukels erin komen.

Strijk vochtig – een andere tips is om kleding te strijken wanneer ze nog vochtig zijn. Droge kleding kreukt makkelijker. Je kunt je kleding het beste van de lijn of uit de droger halen wanneer ze nog een beetje vochtig zijn (niet nat). Strijk ze direct, want anders gaan ze muf ruiken.

Stoom – als je geen tijd hebt om je kleding direct te strijken, kun je altijd nog de stoomstand op je strijkijzer gebruiken. Heb je geen stoomstrijkijzer? Gebruik dan een waterspuit om water mee op je kleding te sprayen. Handige tip – waarom voeg je niet een paar druppels geurwater toe om je kleding lekker te laten ruiken?

Techniek – strijk altijd met lange, langzame streken en met gelijkmatige druk. Duw de punt van het strijkijzer voorzichtig in de hoekjes om te voorkomen dat die moeilijk te strijken delen, zoals zakken, gaan kreuken. Strijk rond knopen en ritssluitingen en niet eroverheen. Dit veroorzaakt vouwen en glansvlekken.

Mouw strijkplank – voor perfecte mouwen, kragen, manchetten en plooien zonder kreukels investeer je in een mini strijkplank, ook wel mouwplank genoemd. Dit wordt bij sommige strijkplanken als accessoire meegeleverd.

En vergeet tenslotte niet om een voorraadje kledinghangers naast je strijkplank te hebben liggen. Het direct ophangen van je kleding voorkomt ook kreukels. Zo strijk je met plezier en zonder kreukels!

Wil jij meer tips ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close